SARBATOAREA MIERII – Martie

Timp de doua zile vizitatorii pot alege dintre sutele de tipuri de miere si pot asista la spectacole pantru toate gusturile. Sarbatoarea reuneste apicultori din toata tara si din strainatate.

SARBATOAREA LIBERTATII – Mai

In fiecare an, in prima jumatate da lunii mai Blajul imbraca straie de sarbatoare pentru a comemora cel mai important eveniment din instoria sa, Marea Adunare Nationala din 3 / 15 mai 1848. Pe parcursul unei saptamani vizitatorii pot participa la numeroase evenimente culturale precum: expozitii de arta, lansari de carte sau sesiuni de comunicare. Incepand cu anul 2009 a fost reinviat un obicei al elevilor si dascalilor din perioada interbelica, parade cu torte si calareti. Sarbatoarea se incheie in fiecare an pe Campia Libertatii cu spectacole de muzica populara si pentru tineret, si cu un superb foc de artificii.

BOGATIILE TOAMNEI – Septembrie

Manifestarea organizata in fiecare an in luna septembrie marcheaza sfarsitul recoltei pentru producatorii agricoli de pe Valea Tarnavelor, Taranii se intrec in competitia deschisa pentru titlul de „cel mai bun”, dar profita si de ocazia de a comercializa rodul muncii lor. Vizitatorii pot asista si la spectacole de muzica populara.

ZIUA SCOLILOR – Octombrie

In ziua de 11 octombrie 1754 si-au deschis portile concomitent la Blaj trei scoli cu predare in limba romana. De la aceasta data in scolile renumite al Blajului s-au cultivat valori si s-au format caractere in spiritul intaririi cinstiintei nationale a romanilor. An de an, elevii si dascali din Blaj comemoreaza acest acel inceput prin manifestari culturale si artistice.

FESTIVALUL DE COLINDE – Decembrie

In fiecare an sarbatorile de iarna incep la Blaj odata cu spectacolul de colinde organizat pe scena Centrului Cultural. Traditiile romanesti seculare sunt reprezentate la suprelativ in in cadrul acestul spectacol care reuneste grupuri de colindatori din intraga vale a Tarnavelor.