Cea mai mare adunare de oameni din ultimul secol de pe Campia Libertatii, a avut loc sambata, 8 iunie 2013, la prima editie Blaj aLive

Blaj aLive a adunat un public numeros venit din toate colturile Transilvaniei. La 165 de ani de la Marea Adunare Nationala, Campia Libertatii din Blaj a reunit peste 6.000 de oameni. Blaj aLive a dinamizat comunitatea locala si a unit fanii trupelor Vama, Voltaj, Blackstar si a celor trei membrii Lala Band, din orasele: Alba-Iulia, Medias, Sebes, Aiud, Abrud si chiar Cluj, Targu Mures sau Sibiu.

Publicul a primit cu multe aplauze trupa Voltaj, prima din line-up-ul Blaj aLive, o trupa care a cucerit definitiv Transilvania. Performance-ul incendiar al trupei Voltaj a reusit sa-i readuca in fata scenei pe toti cei speriati de stropii de ploaie si a alungat norii amenintatori cu ajutorul fanilor care au fredonat versurile pieselor ”Si ce?”, ”Asta-i viata” si ”Mi-e dor de (soare)”.

Un element surpriza al evenimentului a fost amenajarea unei zone de agrement, care a oferit publicului de toate varstele sansa de a-si petrece ziua intr-un mod foarte activ, bucurandu-se de prezenta pe campie a unui Twister, a unui trenulet electric, unui tobogan gonflabil inalt de 13 metri si a animatorilor care i-a captat atentia cu sesiuni de ”face painting” si modelaj de baloane.

Interesul celor mai mici si al adolescentilor participanti la Blaj aLive fata de parcul de distractii a fost dat uitarii cand au urcat pe scena cei trei membrii ai mult indragitei trupe pop-dance Lala Band. Fanii au avut ocazia sa primeasca autografele celor trei idoli ai noi generatii – Alina Eremia, Dorian Popa si Sore – sa se fotografieze alaturi de ei, dar si impreuna cu echipa lor de dansatori si invitatul lor special, artistul Mihai Ristea, care a interpretat piesa ”Beautiful Life” in duet cu Sore.

Cu un stil pop-rock foarte fresh plin de optimism si un sound bine definit, trupa Blackstar a reprezentat Blajul cu mare succes si a sustinut entuziasmul miilor de spectatori de pe Campia Libertatii pana la apus.

Fara sa se lase coplesit de un maraton de momente artistice pline de energie si emotii, publicul Blaj aLive a asteptat cu mare nerabdare sosirea headliner-ului evenimentului: Vama. Trupa s-a dezlantuit intr-un live show impecabil, concertand pentru prima oara in Blaj. Tudor Chirila le-a multumit fanilor pentru prezenta in numar neasteptat de mare, pentru fidelitatea fata de muzica rock si a inundat Campia Libertatii cu imnurile mai multor veri: ”18 ani”, ”Vama Veche”, ”Copilul care alearga catre mare” si hitul lui 2013 ”Perfect fara tine”.

Ecourile Blaj aLive s-au propagat usor in noapte, ducand vestea ca orasul Blaj redevine un pol atractiv si dinamic al Transilvaniei. Pe 8 iunie Campia Libertatii a fost gazda primei editii Blaj aLive, un eveniment menit sa reinsufleteasca un oras incarcat de istorie, leagan al constiintei nationale, ţinut al multiculturalitatii si al convietuirii armonioase a mai multor etnii.

Blaj aLive 2013 a fost primul episod dintr-o serie anuala, fiind o manifestare care isi propune sa promoveze valorile locale si nationale intr-un context cultural international si sa sprijine libera exprimare artistica.

Evenimentul a fost initiat de catre Bosch-Rexroth in colaborare cu Primaria Municipiului Blaj.

Website oficial: www.blajalive.ro