Nou val de confirmari pentru Blaj aLive 2016:

Troy Pierce [Minus], Douglas Greed [Freude am Tanzen] si Camea [BPitch Control]

Troy Pierce [Minus], Douglas Greed [Freude am Tanzen] si Camea [BPitch Control], unele dintre cele mai in voga nume ale scenei internaționale, deschid seria confirmarilor pentru Scena Electronica si intregesc lista noutaților din line-up-ul Blaj aLive 2016, ce include nume ca: Moonlight Breakfast, We Singing Colors si mulți artisti confirmați pe scenele Astronaut Kru si Jazz in the Park! În plus, ediția de anul acesta aduce o noua scena, dedicata iubitorilor de vibe-uri reggae.

Noile nume se adauga artistilor deja confirmați pentru weekend-ul 18-19 iunie, care vor oferi fanilor aLive doua zile si doua nopți de concerte si de petreceri pe Campia Libertații: Kadebostany, Dub Inc, Kiril Dzajkovski, B.U.G. Mafia, Golan, R.O.A., When ‘Airy Met Fairy, Say Yes Dog, Grasu XXL, Carla’s Dreams sau C.T.C.

Troy Pierce, mastermind-ul minimal tech si unul dintre fondatorii comunitații internaționale techno, este un DJ aflat in permanenta experimentare. Sound-ul ce poarta marca Troy Pierce e unic si nestatornic, variind constant de la dens, la complex, compus din layer-e multiple sau aflat in forma inițiala, de vibrație originara, abstracta. Paleta sa extinsa de sunete include o gama variata de influențe care depaseste limitele existenței obisnuite, conducand ascultatorul in alte lumi. Nu degeaba, Troy Pierce obisnuieste sa spuna ca ii place „sa compuna si sa puna muzica ciudata pentru oameni ciudați – acele melodii WTF care iți raman in minte, ca un sunet venit din alta dimensiune”.

Douglas Greed si-a inceput cariera sub acest pseudonim in 2005 ca impatimit al muzicii si iubitor de ritmurilor puternice, inaintea acestei etape artistul avand mai mult abordari hip-hop si drum and bass, sub un alt pseudonim: Real (Bionic Crew). Greed a cautat mereu noi forme de expresie artistica: de la producerea de piese muzicale, la crearea de materiale grafice, la realizarea de concerte live energice si surprinzatoare (singur sau alaturi de artista Dehlia Daniel Brandt) sau DJ set-uri si pana la abordarea rolului de promoter. De-a lungul carierei sale a lansat un numar impresionant de piese, sub diferite label-uri, precum: Combination, Lebensfreude, Kindisch, Infiné, Dekadent, Ostwind, Acker si, bineințeles, Freude am Tanzen, alaturi de remixuri variate. Pe Campia Libertații, Douglas Greed isi propune sa surprinda publicul cu mix-uri de sound-uri neasteptate, ghidandu-l intreaga noapte printr-o experiența de neuitat!

Sound-urile hipnotice de tech house si tehno ale Camea sunt unele dintre cele mai hip vibe-uri ale momentului, reputația artistei continuand sa creasca si sa o consacre drept una dintre cele mai respectate tinere talente ale scenei underground. Ca dovada, Camea a inceput 2016 in forța – set-ul sau de la festivalul BPM a fost promovat de Thumb (unul dintre cele mai cunoscute canale dedicate muzicii si culturii electro, marca a VICE) si de Pulse Radio, Camea fiind desemnata printre cele 5 revelații ale evenimentului. De asemenea, Thumb i-a difuzat in premiera cel mai recent EP, lansat sub label-ul Get Physical, alaturi de un review laudativ in care a fost apreciata ca fiind „destinata sa ajunga un artist consacrat al scenei mondiale”. Artista are deja la activ un portofoliu consistent de piese si de remixuri lansate sub label-uri ca My Favorite Robot, Plus 8, Get Physical etc., iar din 2011 a devenit o prezența permanenta a label-ului Bpitch Control, una dintre entitațile berlineze responsabile pentru evoluția si consacrarea pe scena muzicala a unora dintre cei mai cunoscuți artisti, ca: Ellen Allien, Paul Kalkbrenner, Apparat si Modeselektor.

Astronaut Kru este susținut de motoare pregatite si setate pentru calatorii intergalactice, printre ritmuri electronice, d’n’b, breaks, dubstep alaturi de techno, electro, idm si alte genuri, toate cu voie buna si vibrație pozitiva. Echipajul Astronaut ii are drept conducatori de nava spațiala pe Burner Greene, Kukilla si Mofo.

Zona Reggae promoveaza de ceva timp muzica si cultura reggae in Romania, pentru a raspandi vibrațiile pozitive si inspiraționale ale acestui gen muzical in randul iubitorilor de muzica de la noi. Pentru aceasta, in zona reggae dedicata din interiorul festivalului, iubitorii acestui gen muzical se vor putea bucura de set-urile celor mai cunoscuți DJ reggae, de un decor specific, sunet pe masura, dar si de un line-up autohton extrem de variat. Pe aceasta scena isi vor da intalnire artisti din orase precum Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu sau Timisoara pentru a intari ideea de adunare si de unitate, principii specifice muzicii reggae si festivalului Blaj aLive.

Într-un cuvant, anul acesta, la Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Campia Libertații, fanii vor asculta cele mai variate genuri muzicale si vor putea dansa in iarba pe ritmurile unora celor mai cunoscuți artisti ai momentului, la cel mai accesibil festival multicultural de la noi – peste 30 de artisti, cinci scene, zone de lounge, camping cu multe facilitați, activari si seminarii creative organizate de cele mai cool entitați culturale contemporane vor sta la dispoziția participanților aLive pentru a-i conduce intr-o calatorie de neuitat pe taramul vibe-urilor bune si al sinesteziei stimulate artistic! Au confirmat deja participarea prietenii de la Jazz in The Park, Astronaut Kru, Zona Reggae si Incubator Sibiu si Bucuresti.

Biletele variaza intre 100 de lei pentru un abonament cumparat in avans si diverse bilete alaturate pentru camping, corturi si bilete de o zi la prețul de 60 de lei daca sunt cumparate in avans sau 80 de lei in zilele festivalului. Biletele si abonamentele sunt disponibile in rețelele Eventim, Myticket, Kompostor sau direct pewww.blajalive.ro.

# # #

Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertaților europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care “a rasarit soarele romanilor”.

Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educația si inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturala si gazduieste inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturala. De asemenea, el susține unirea comunitaților de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea a doua zile si doua nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitați de oameni frumosi, uniți si pregatiți sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de prețuri, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumparare.

# # #

Pentru mai multe detalii despre acces festival, acces camping sau pentru alte informații, va rugam sa ne contactați pe adresa [email protected] sau pewww.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.