Campia Libertatii e pregatita pentru vizita Papei Francisc la Blaj, 2 iunie 2019.

Pelerinii care vor participa, duminică 2 iunie, la Sfânta Liturghie cu beatificarea Episcopilor martiri oficiată de Papa Francisc, vor avea la dispoziție șase puncte de acces pe Câmpia Libertății din Blaj. Fiecare posesor de invitație este rugat să se îndrepte spre punctul de acces corespunzător zonei indicate pe bilet.

Pentru A1 și persoanele cu dizabilități: accesul se va face pe la intrarea principală pe Câmpia Libertății, situată în zona blocurilor. Tot din acest punct persoanele cu dizabilități își vor ridica brățările de acces la eveniment.

Pentru zona E5: accesul se va face la punctul de pe strada Câmpul Libertății, situat între zona blocurilor și Piața Mare Agroalimentară.

Pentru zonele C,D și B2: accesul pelerinilor se va face prin punctul din Piața Mare Agroalimentară, cu intrarea de pe strada Ioan Lemeny.

Pentru zona V.I.P. și Centrul de Presă: accesul se va face prin punctul de pe strada Iuliu Maniu, cu intrare de la intersecția străzilor Mitropolit Vancea și Iuliu Maniu spre zona industrială.

La Blaj sunt aşteptaţi duminică, 2 iunie, peste 50.000 de pelerini. Autorităţile locale din Blaj pun la dispoziţia pelerinilor hărţi orientative cu spaţiile special amenajate pentru parcarea autoturismelor.

La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată ţara, pe următoarele direcţii: