DSP Alba a propus carantinarea localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a declarat că “această măsura a carantinării a fost propusă în urma incidenței ridicate. Alba Iulia și Blaj au înregistrat sâmbătă o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori. Această măsură este importantă pentru siguranța și protecția cetățenilor și pentru sistemul nostru medical, peste care s-a pus o presiune mare în ultimele zile.”

Într-o altă declarație, Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a precizat “Astăzi am avut, din nou, întâlnire cu factorii decizionali din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi s-au analizat incidenţele. Din păcate, se observă o creştere în fiecare zi. Am ajuns la Alba Iulia şi Blaj la o incidenţă de peste 10 la mia de locuitori. Există o propunere de carantinare din partea DSP trimisă spre avizare la INSP pentru localităţile cu o incidenţă foarte crescută”.

Incidența la Blaj este 10,49 la 1000 de locuitori.

În acest moment se așteaptă avizul INSP. Dacă va fi pozitiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni și va vota pentru luarea deciziei carantinării localităților pentru 14 zile.

Carantinarea e posibil să înceapă de marți, 17 noiembrie 2020.

Dacă se instituie carantina la Blaj, vom avea nevoie de declarație pentru ieși din casă.

Descarcă de aici declarația pe propria răspundere necesară pentru a ieși din casă pe perioada carantinei.