Guvernul va modifică, în ultima şedinţă înainte de alegeri parlamentare, hotărârea de guvern privind starea de alertă, atsfel încât, în ziua alegerilor, să fie suspendate restricţiile de circulaţie, chiar și în localităţile carantinate.

Blajul este in carantina pentru 7 zile, din 1 decembrie 2020.

Nu vom avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a merge la vot între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.