Luni, 28 martie, încep lucrările la Podul Minciunilor

Luni, 28 martie, la ora 10:00, vor începe oficial lucrările de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor. Începând cu această dată, traficul rutier în zonă va fi deviat, iar în acest sens Consiliul Local Blaj a aprobat măsurile privind fluidizarea circulației rutiere și pietonale din zonă.

Măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în zonă

Circulația pietonală se va face pe cele două pasarele pietonale care leagă strada Avram Iancu de strada Dr. Vasile Suciu, precum și pe la pasajele de cale ferată din cartierul Câmpul Libertății și din zona Eroilor – Cimitir Central.

Pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre Târnăveni și se îndreaptă spre Cluj-Napoca sau Alba Iulia, a fost amenajat un sens giratoriu la ieșirea din municipiul Blaj spre Mediaș, unde vor fi obligate să întoarcă, deoarece unghiul de virare de la pasajul de cale ferată din cartierul Câmpul Libertății nu permite virajul spre strada Tudor Vladimirescu. Același lucru este valabil și pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone care vin dinspre Alba Iulia sau Cluj-Napoca și care se îndreaptă spre Târnăveni.

Ruta obligatorie este: strada Simion Bărnuțiu – strada Tudor Vladimirescu (variantă) – strada Mihail Kogălniceanu – sens giratoriu ieșire din Blaj spre Mediaș – strada Mihail Kogălniceanu – strada Tudor Vladimirescu și retur. Șoferilor care doar trec prin municipiul Blaj pentru tranzitul spre Târnăveni sau Cluj-Napoca le este recomandat să folosească rute alternative.

Accesul vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe străzile Gheorghe Șincai, Mihai Eminescu, Bradului și Dr. Vasile Suciu este strict interzis.

Pentru fluidizarea traficului, autoturismele pot folosi ca rută spre Târnăveni traseul: strada Eroilor – pasaj cale ferată – strada Dr. Vasile Suciu – strada Inochentie Micu Clain – strada Gheorghe Șincai – strada Simion Bărnuțiu.
Oprirea tuturor vehiculelor este interzisă pe străzile Dr. Vasile Suciu, de la Podul Minciunilor până la intersecția cu strada Andrei Mureșanu, Tudor Vladimirescu (variantă) și Tudor Vladimirescu, de la sensul giratoriu din fața Hotelului Târnavele până la Biserica Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei și Sf. Mare Mucenic Gheorghe” (inclusiv).

Pe strada Tudor Vladimirescu (variantă), parcarea din zona Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” poate fi folosită, în limita locurilor disponibile.

Aceste măsuri vor avea caracter temporar și vor fi valabile pe perioada celor șapte luni necesare derulării lucrărilor de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor. După finalizarea lucrărilor, estimată pentru data de 1 decembrie 2022, vom comunica modul în care se va efectua circulația rutieră și pietonală în zonă.