Astăzi, 27 iunie 2022, a început montarea celor 22 de grinzi și a predalelor prefabricate la Podul Minciunilor, a declarat Primarul Blajului, dl. Gheroghe Rotar.

„Până la sfârșitul zilei vor fi montate 12 grinzi, iar mâine se va încheia această operațiune. Odată cu montarea grinzilor, vom depăși procentul de 50% în ceea ce privește execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor.” precizează primarului Blajului pe Facebook.

Termenul de finalizare al proiectului este 1 decembrie 2022.

Podul minciunilor va avea cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite. Va fi una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu soluții arhitecturale contemporane care respectă patrimoniul existent în zonă.

Primăria Municipiului Blaj a semnat contractul pentru „achiziție proiect tehnic și execuție lucrări – Realizare pasaj superior peste calea ferată (Podul Minciunilor)”, cu câștigătorul licitației, Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, acum un an, la finalul lunii iunie 2021. Valoarea contractului este de 11.749.709,85 lei fără TVA.

Foto: Zelu Popa – https://www.facebook.com/gheorghevalentinrotarprimar