Toate testele efectuate ieri și astăzi pentru personalul medical și auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE!

În această situație se află și cele 5 asistente medicale și infirmiere, care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 și care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară și vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

De asemenea, testul pentru medicul infectat cu COVID-19 a ieșit NEGATIV! Acesta este în stare bună și va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a și a 13-a de la internare.Aceste vești confirmă eficiența măsurilor de igienă, distanțare socială și izolare luate la Blaj, dar arată și gradul de responsabilitate al majorității blăjenilor.

Primarul Blajului a scris pe Facebook “Sper să priviți cu înțelegere măsurile suplimentare de siguranță, care au fost luate de Paști și în acest sfârșit de săptămână, și mă bucur că azi, la Blaj, nu există blăjeni infectați cu COVID-19 sau alte cazuri în afara celor tratate la Spitalul Blaj, spital suport pentru cazurile cele mai grave din județ.Știm că nu este ușor, însă aceste vești întăresc speranța că vom trece cu bine peste încărcătura vremurilor ciudate pe care le trăim!Vă mulțumesc tuturor celor care ați acceptat să stați acasă, înțelegând să rămâneți responsabili, convinși că TOTUL VA FI BINE, numai dacă toți vom lupta pentru asta! Blajul e liber de COVID-19!”

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea precizeaza ca „Rezultatele testelor de diagnostic pentru COVID-19 pot fi pozitive sau negative în funcție de încărcătură virala din proba recoltată. Mai exact, unei persoane pozitive, care a trecut prin boala și i-a fost recoltat în perioada de vindecare, cu siguranță testul iese pozitiv, cât încă încărcătura virala este detectabila de către reactivii și echipamentele de laborator, iar după doua zile, cum este cazul de față, încărcătură virala să îi scadă, sub pragul detectabil”.