Cea de-a patra editie a Targului „Sarbatoarea Mierii” are loc in perioada 23 – 24 martie 2011. Targul este organizat de Apidava, Primaria Municipiului Blaj si Consiliul Judetean Alba.

In cadrul targului vor fi prezente diferite sortimente de miere, precum şi echipamente, materiale şi unelte pentru apicultura.

Va fi amenajat un spaţiu destinat special apicultorilor si firmelor care vor prezenta si comercializa diferite produse apicole, cosmetice şi suplimente nutritive pe baza de miere.

In cadrul targului va exista si o secţiune dedicata produselor traditionale romanesti. De aici puteti achiziţiona produse de panificatie, mezeluri, lactate, vinuri, obiecte ceramice si de artizanat, ornamente, podoabe sau flori.

Sala mare a Casei de Cultura din Blaj va gazdui o sesiune de comunicari stiintifice destinata apicultorilor.

Targul va fi animat de momente artistice sustinute de ansamblurile folclorice de dansatori şi solisti din regiunea Tarnavelor.

Program:

24 martie – intre orele 15 – 20, de spectacole de muzica populara si pentru tineret, dar si de o expozitie de fotografii si picturi cu teme apicole, la Centrul Cultural Iacob Muresianu, acolo unde va avea loc si lansarea cartii „Veta Biris – Cantecul Vietii” de Ion Moldovan.

25 martie – intre orele 12 – 15 va avea loc un spectacol sustinut de ansambluri pentru copii, in cadrul caruia se vor desfasura doua actiuni, „Secretele stupului” (unde copiii pot observa viata albinelor pe o „insula” special amenajata cu „albinute”) si „Copiii si mierea” (in cadrul careia toti copiii de gradinita si clasele 1-4 vor primi mostre gratuite de miere).