Numărul total de bolnavi infectați cu noul coronavirus tratați la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activității ca spital suport pentru cazurile medii și grave de COVID-19, în perioada 2 aprilie – 8 mai 2020, este de 76.

Până acum, 43 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 10 pacienți au decedat. Pacienții decedați sunt din următoarele localități: Ocna Mureș (3), Abrud (2), Aiud, Șard, Zlatna, Săliștea Deal și Cugir.

În condițiile în care la Spitalul Municipal Blaj sunt tratate cele mai grave cazuri de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, din județul Alba, rata de vindecare este, până acum, de 56,58%, peste cea înregistrată la nivel național, care este de 43,36%. Acest lucru a fost posibil și grație profesionalismului cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea la Spitalul Blaj, cu toții aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 20 de pacienți, în următoarele secții:

  • Boli Infecțioase: 10 pacienți (7 favorabili, 3 staționari);
  • Interne: 8 pacienți (5 favorabili, 3 staționari);
  • ATI: 2 pacienți (1 agravat și 1 favorabil).

În momentul de față, la Spitalul Municipal Blaj nu există cadre medicale infectate cu COVID-19.

Medicul infectat cu COVID-19 s-a vindecat și a fost externat în cursul zilei de miercuri. El se alătură astfel celor 5 asistente medicale și infirmiere care prezentau forme asimptomatice și care, după două teste negative, au fost externate săptămâna trecută. Ele se află, în prezent, în izolare la domiciliu.

La nivelul municipiului Blaj există un singur caz confirmat de infectare cu COVID-19. Persoana infectată este internată la Spitalul Municipal Blaj și manifestă o evoluție favorabilă.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!

Comunicatul a fost distribuit de Spitalul Municipal Blaj si Primăria Municipiului Blaj.