Licitatia cuprinde urmatoarele puncte:

1. Imbunatatirea infrastructurii verzi albastre la nivelul Municipiului Blaj prin reconversia functionala a zonei Lacului Chereteu, in suprafata de 5ha.

2. Amenajare complex multifuncțional care sa includă un cinematograf de vara în aer liber, de tip amfiteatru, având o capacitate de 300 locuri. Acesta este pozitionat in partea de sud a zonei si se va amenaja pe panta naturala a terenului care coboara dinspre sosea catre lac. Gradenele si scena vor fi executate din B.A.

3. Debarcader barci, hidrobiciclete si cabina bilete. Ansamblul este pozitionat in partea de sud a amenjarii. Suprafata amenajarii aferente debarcaderului este de 117mp. Cabina este realizata pe uscat iar pontoanele se vor extinde in apa. Pontoanele vor fi realizate din material lemnos sau PVC. Pontonul va avea o capacitate de 5 barci + 10 hidrobicilete. Debarcaderul va fi realizat din elemente plutitoare modulare. Platforma debarcaderului se va fixa prin intermediul unor inele mobile de stalpii ancorati de fundul lacului (acest aspect va rezolva problema cresterii/scaderii nivelului lacului). Racordarea platformei cu uscatul se va realiza printr-un element ancorat de mal si mobil fata de ponton. Cabina de bilete va avea o suprafata de maxim 30 mp si un regim de inaltime de P (parter).

ilustratie lac chereteu

4. Pavilion subacvatic multifunctional, cu rol educativ si cultural. Acesta va avea acvariile in interiorul constructiei. Pavilionul este pozitionat in partea de nord , nord vest a amenajaraii. Acesta are o suprafata construita de 295 mp respectiv 920 mp desfasurati.

5. Spațiu de alimentație publica. Acesta este amplasat in partea de vest, nord vest a parcului. Spatiu de alimentatie plublica are o suprafata construita de 365mp respectiv 730mp desfasurati si un regim de inaltime de P+1E. Inaltime medie de nivel este de 4.00m. De asemenea, acesta va avea in componenta si o terasa de aproximativ 320mp. Constructia va fi realiata din B.A si va avea acoperisul de tip terasa circulabila. La nivelul etajului 1 constructia propusa se va lega printr-o pasarela de pavilinoul multifunctional. Imobilul propus va beneficia de o fatada vitrata orientata catre lac atat la nivelul parterului cat si la nivelul etajului 1. Terasa va fi placata cu piatra naturala in concordanta cu restul materialelor folosite la amenajarea parcului.

6. Amenajare zona plante acvatice (nuferi, trestie decorativa, etc). Se propune amenajarea unei suprafete de circa 3850mp cu plante acvatice (nuferi). Amenajarea se va amplasa in partea de sud, sud vest a lacului.

7. Se vor amenaja 3 insule plutitoare circulare decorate cu plante. Acestea se vor realiza din materiala plutitoare legate intre ele cu material textil rezistent la apa si vor avea o suprafata insumata de 1150 mp fiecare.

8. Fantana arteziana (1 ansamblu). Fantana arteziana va reprezenta un ansamblu copozitional realizat din mai multe jocuri de apa. Fantana va fi alimentata din zona pavilionului multifunctional si va avea iesirea in mijlocul lacului (vezi plan propunere). Acest aspect va avea avantajul de a crea un curent de apa cu rol de curatire/limpezire/ si oxigenare a apei.

Fantana va avea rol de imbunatatire a microclimatului cu efecte asupra biodiversitatii zonei.

9. Statie bike sharing. Se propune realizarea unui spatiu destinat stationarii si inchirierii bicicletelor. Acesta va fi pozitionat in partea de nord, nord vest a parcului. Amenajarea va fi desfasuarata pe o suprafata de 50mp, va putea gazdui 31 de bicilete si va fi asfaltata. Inchirierea bicicletelor se va realiza in sistem online, tip sms sau cash.

10. Amenajare pietonala perimetral lac. Se vor amenaja alei in jurul lacului de apoximativ 3m latime. Suprafata desfasuarata a aleilor este de 4420 mp. Acestea vor fi realizate din lespezi de piatra naturala. A

11. Ponton plutitor. Acesta va face legatura intre debarcader si ansamblul multifunctional. Pontonul va avea o lungime de circa 175m si o latime de minim 1.5m. Acesta va fi realizat din elemente plutitoare modulare si se vor ancora punctual (din 20/20m) pentru a nu fi deplasate de vant. De-a lungul traselui vor fi construite 2 foisoare metalice cu o suprafata de 36 mp fiecare. Platformele foisoarelor vor fi de asemenea, plutitoare si se vor fi fixa prin intermediul unor inele mobile de stalpii ancorati de fundul lacului a foisoarelor (acest aspect va rezolva problema cresterii/scaderii nivelului lacului)

12. Loc de joaca (3 ansambluri). Vor fi amenajate 3 locuri de joaca cu supafata totala de 1455 mp. Locurile de joaca vor fi diferentiate pe grupe de varsta. Locurile de joaca vor fi imprejmuite cu garduri prevazute cu loc unic de acces (poarta). Se vor amplasa 14 echipamenete de joaca (cu diferte tematici) + 1 tiroliana, amplasata in zona alungita a spatiilor propuse. De asemenea se propune amplasarea a 5 ansambluri dedicate finessului. Locurile de joaca vor fi amenajate cu vegetatie inalta si medie, banci/cosuri de gunoi si stalpi de iluminat.

13. Realizare piateta pentru intalniri si evenimente culturale. Piateta va fi amplasata in zona de intrare a parcului si va avea o suprafata de 675mp. Piateta va fi realizata cu diferite pavaje si va fi bordata de vegetatie inalta, medie si joasa studiata peisager.

14. Dragare si curatare lac Cherereu si achizitionare linie de dragare. Este necesara dragarea si curatea lacului. Suprafata propusa spre dragare este de 26670mp. Se va indeparta vegetatia crescuta spontan si se vor realiza plantari cu specii autohtone de plante acvatice, amplasate pentru a forma amenjari peisagere.

15. Realizare grupuri sanitare. Se propune realizare unei toalete publice. Aceasta este pozitionata in imediata apropiere a parcarii propuse din zona amfiteatrului. Aceasta va avea o suprafata construita si desfasurata de aproximativ 66mp cu regim de inaltime parter. Constructia va avea acoperisul de tip sarpanta/terasa. Toaleta va fi impartita pe sexe si va avea si un spatiu destinat persoanelor cu dizabilitati.

Amenajare parcari. La drumurile existente se propun doua parcari compacte care vor insuma un numar de 125 locuri de parcare. Trecerile de pietoni si semnele de circulatie vor fi pozitionate corespunzator. Obiecticul propus va genera un numar maxim de 500 de vizitatori simultan. Dintre acestia 40% vor ajunge in zona pietonal (din locuintele invecinate), 10 % cu bicicleta, 10 % cu transport de persoane (taxi, Uber, etc.) 40% cu automobilul personal. Cele 125 locuri de parcare au fost impartite in doua zone avand o suprafata totala de 1620mp. Locurile de parcare vor fi realizate din dale inierbate. Prima zona va deservi complexul de amfiteatru si debarcader iar ce-a de-a doua zona va deservi complexul multifunctinal si spatiu de alimentatie publica. Parcarile vor fi amenajate din dale inierbate. Accesul la parcari se va face prin asfaltarea cailor de acces. Suprafata propusa spre asfaltare este de 1425mp

Parcarile vor fi inconjurate cu gard viu. De asemenea se propune amplasarea a 2 statii pentru incarcarea autovehiculelor electrice. In interiorul parcarilor au fost indicate zone unde se vor planta arbori pentru a reduce temperaturile inregistrate vara si astfel pentru a imbunatatii microclimatul zonei.

16. Amenajare spatii verzi. Din punct de vedere al vegetatie se propune defrisarea vegetatiei mici si medii, crescute spontan. Se propune taierea arborilor si arbustilor cu circumeferinta trunchiului mai mica de 10cm, acolo unde situatia o impune. Defrisarea vegetatiei se va afectua sub atenta supraveghere a unui horticulotor. Se vor planta specii noi de arbori decorativi, arbusti decorativi, plante ornamentale, plante cu flori, gardurii vii si plante cataratoare. Se va planta gazon sau trifoi pitic decorativ pe zonele verzi si pentru rationamente economice, implementarea unui sistem mixt de udare, alcatuit din aspersoare pentru unele zone si din hidranti pentru restul zonelor (vezi plansa I2 – sistem de irigatii)

17. Instalarea unei retele de wi-fi in 7 puncte