Blaj aLive. Orasul prinde viata alaturi de Vama, Voltaj, Blackstar, Sore, Alina si Dorian

Sambata 8 iunie, Vama, Voltaj, Blackstar si trei dintre membrii Lala Band -Sore, Alina Eremia si Dorian Popa -vor concerta la prima editie Blaj aLive. Acordurile de chitara si refrenele hit-urilor celor mai apreciati reprezentanti ai scenei pop-rock autohtone vor pune stapanire pe Campia Libertatii.

Artistii vor urca pe scena conform programului de mai jos:

18:00 Voltaj

19:30 Alina Eremia (Lala Band)

20:00 Dorian Popa (Lala Band)

20:30 Sore (Lala Band)

21:30 Blackstar

22:30 Vama

Headliner-ul primei editii Blaj aLive este Vama, una dintre cele mai indragite trupe rock din Romania. In 2006, dupa 10 ani alaturi de Vama Veche, Tudor Chirila si Eugen Caminschi, au decis sa mearga pe un alt drum, punand bazele unui nou proiect impreuna cu Gelu Ionescu, Lucian Cioarga şi Dan Opris: Vama.

Show-urile live pline de energie si poezie au inspirat deopotriva rebeli si visatori, castigand admiratia unui mare numar de fani. Cu o interpretare pasionala si compozitii uneori furioase, alteori melancolice, Vama si-a castigat popularitate in randul unui public caruia ii place sa-si exprime deschis opiniile.

Primul album al trupei “Vama”, a aparut in 2008, fiind urmat patru ani mai tarziu de cel de-al doilea material discografic -“2012″ – un disc mai rock si mai optimist decat cel precedent, care a avut parte de o lansare spectaculoasa pe scena Salii Palatului, in fata a mii de oameni.

Vama vine la Blaj cu cel mai nou single “Perfect fara tine”, o piesa despre care Tudor Chirila marturiseste: ”Orice iubire ratata se reface mai intai in bratele prietenilor. Asa ca intr-o zi, cand nu mai poti, iti iei câmpii si fugi la mare. Asta am invatat eu ca avem, fuga catre mare ca sa ne rescriem povestea. Pare un cliseu comercial. O fi. De cate ori nu fotografiezi rasaritul? Este un cantec vesel, optimist, de vara si pentru asta am ales ca refrenul sa fie reggae. Pentru noi Perfect fara tine este imnul verii“.

www.youtube.com/watch?v=ZGWcvJELOt4

Chiar daca povestea trupei Voltaj a inceput cu mult timp in urma, hituri precum„Albinutza”, „Vara trecuta”, „Asta-i viata”, „Si ce?”, „Povestea oricui”, „20(de ani)” sau „Mi-e dor de ” au tot fost fredonate de un public larg incepand cu 1998, cand Voltaj a abordat o noua directie muzicala, odata cu schimbarea componentei si venirea in trupa a vocalului Calin Goia.

Pentru noile generatiiVoltaj se defineste printr-un sound ce combina stilul pop-rock cu muzica electronica si prin aparitii live incendiare. Piesele lor antrenate, versurile pline de optimism si povesti de dragoste, au cucerit definitiv inimile fanilor din toata tara si au ramas, saptamani la rand, in topurile muzicale ale radiourilor si televiziunilor nationale.

O dovada ca Voltaj a fost si este o trupa cu show-uri incendiare este faptul ca a castigat `Best Romanian Act` la MTV Europe Music Awards 2005, premiul pentru “BEST LIVE” la Romanian Music Awards de la Brasov in anul 2011 si din nou in 2012. Anul acesta la”On Air Music Awards 2013”, trupa a fost nominalizata la trei categorii: Cel mai bun pop rock (“Lumea e a mea“), Cel mai bun dance (“Da vina pe Voltaj“) si Cel mai bun videoclip (“Da vina pe Voltaj“).

www.youtube.com/watch?v=LtJW1H8XTV8

Sore, Alina Eremia si Dorian Popa, 3 dintre cei mai fascinanti membrii ai ansamblului dance-pop-rock Lala Band, vor urca pe scena Blaj aLive prezentand proiectele lor solo alaturi de dansatori. Trupa-vedeta Lala Band, lansata in 2010 in serialul de televiziune „Pariu cu viata”, a fermecat tinerii si adolescentii din toata tara.

Alina si Dorian vor performa pe rand pe scena Blaj aLive alaturi de echipa lor de DJ si dansatori, show-ul culminand cu aparitia celei mai iubite membre a trupei Lala Band: Sore Mihalache.

http://youtu.be/Rsnkg2k4esA

Nascuta incentrul Transilvaniei, Blackstar s-a facut remarcata prin abordarea unui stil pop-rock foarte fresh. Inspiratia grupului Blackstar se bazeaza pe simplitatea, umanitatea si ambitia membrilor trupei, care cred ca aceste trei valori sunt esentiale in atingerea visului: “doar asa poti atinge o stea”. Blackstar inseamna Dorin Dancu (voce, chitara), Nick Muntean (bas, backing vocals), Oltean Andrei (synth & keyboard, backing vocals) si Cosmin Simu (drums). Cei 4 cuceresc un numar din ce in ce mai mare de fani prin performance-uri live ce mizeaza pe dinamism, acuratete si profesionalism.

www.youtube.com/watch?v=cXNf41ZTvqI

Concertele vor avea loc la Blaj, pe Campia Libertatii. Accesul publicului larg este liber, incepand cu ora 18.00.

Blaj aLive este primul episod dintr-o serie anuala, fiind o manifestare menita sa promoveze valorile locale si nationale Intr-un context cultural intenational si sa sprijine libera exprimare artistica.

Evenimentul este initiat si sustinut de catre Bosch-Rexroth in colaborare cu Primaria Municipiului Blaj.

Website oficial: www.blajalive.ro / www.blajalive.de

Facebook page: www.facebook.com/Blaj.aLive2013