Vama, Voltaj, Sore, Alina Eremia si Dorian Popa isi cheama fanii pe Campia Libertatii, la prima editie Blaj aLive

Sambata 8 iunie, incepe Blaj aLive, un eveniment plin de dinamism si culoare menit sa inscrie Blajul in circuitul celor mai ample manifestari artistice autohtone. ”Orasul scolilor” cheama toti iubitorii de muzica pe Campia Libertatii, la concertele sutinute de cei mai indragiti artisti ai momentului: Vama, Voltaj, Blackstar, Sore, Alina Eremia si Dorian Popa.

Situat in inima Transilvaniei, Blajul este un lacas incercat de istorie, un tinut al multiculturalitatii si al convietuirii mai multor etnii. Populat cu precadere de locuitori de origine romana, germana si maghiara, orasul se bucura de o diversitate si complexitate a traditiilor, arhitecturii, muzicii si festivitatilor locale.

Blaj aLive este primul episod dintr-o serie anuala, fiind o manifestare menita sa promoveze valorile locale si nationale intr-un context cultural intenational si sa sprijine libera exprimare artistica.

Trupa care sintetizeaza energia primei editii Blaj aLive este Vama, una dintre cele mai apreciate trupe rock din Romania. Proiectul a fost fondat in 2006 de Tudor Chirila si Eugen Caminschi, care dupa 10 ani alaturi de Vama Veche, au decis sa mearga pe un alt drum impreuna cu Gelu Ionescu, Lucian Cioarga si Dan Opris. Vama vine la Blaj cu cel mai nou single “Perfect fara tine” si ne trezeste pofta de mare si de vacanta.

Pentru noile generatii Voltaj se defineste printr-un sound ce combina stilul pop-rock cu muzica electronica si prin aparitii live incendiare. Hituri precum „Albinutza”,„Vara trecuta”, „Asta-i viata”, „Si ce?”, „Povestea oricui”, „20 (de ani)” sau „Mi-e dor de” au fost fredonate de un public larg incepand cu 1998, cand Voltaj a abordat o noua directie muzicala, odata cu schimbarea componentei si venirea in trupa a vocalului Calin Goia.

Sore, Alina Eremia si Dorian Popa, 3 dintre cei mai fascinanti membrii ai ansamblului dance-pop-rock Lala Band, vor urca pe scena Blaj aLive prezentand proiectele lor solo alaturi de dansatori. Trupa-vedeta Lala Band, lansata in 2010 in serialul de televiziune „Pariu cu viata”, a fermecat tinerii si adolescentii din toata tara.

Reprezentand Transilvania, trupa Blackstar completeaza line-up-ul Blaj aLive cu un stil pop-rock foarte fresh. Aflati la inceput de drum, cei 4 cuceresc un numar din ce in ce mai mare de fani prin performance-uri live ce mizeaza pe dinamism si acuratete.

Concertele vor avea loc la Blaj, pe Campia Libertatii. Accesul publicului larg este liber, incepand cu ora 18.00.

Evenimentul este initiat si sustinut de Bosch Rexroth.

Website oficial: www.blajalive.ro