În acest moment, la nivelul municipiului Blaj nu mai există cazuri confirmate de infectare cu COVID-19. Singura persoana infectată cu noul coronavirus s-a vindecat și a fost externată, după două teste negative. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 43 de ani, internată săptămâna trecută în Spitalul Blaj, care a manifestat, pe toată durata spitalizării, o formă ușoară a bolii, cu evoluție favorabilă.

Numărul total de bolnavi infectați cu noul coronavirus tratați la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activității ca spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, în perioada 2 aprilie – 15 mai 2020, este de 87.

Până acum, 52 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 13 pacienți au decedat.

Pacienții decedați sunt din următoarele localități: Ocna Mureș (3), Abrud (2), Aiud, Șard, Zlatna, Săliștea Deal, Cugir, Lunca Mureșului, Trâmpoiele (Zlatna) și Blandiana.

Vineri, 15 mai 2020, în Spitalul Municipal Blaj erau internați 19 de pacienți, în următoarele secții:

  • Boli Infecțioase: 6 pacienți (6 favorabili);
  • Interne: 9 pacienți (5 favorabili, 4 staționari);
  • ATI: 4 pacienți (2 favorabili, 1 staționar, 1 agravat).

În condițiile în care la Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, celelalte spitale din județ asigurând doar tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19, rata de vindecare în Spitalul Municipal Blaj este, până acum, de 59,77%. Acest lucru a fost posibil grație profesionalismului cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea la Spitalul Blaj, cu toții aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Faptul că în acest moment în municipiul Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populației și nici în cel al cadrelor medicale, arată, încă o dată, că la Blaj recomandările și măsurile impuse de autoritățile naționale competente și cele locale au fost respectate de populație, care a înțeles să pună pe primul loc siguranța sanitară. În județul Alba, Blajul este în prima linie a luptei cu COVID-19, iar comunitatea blăjeană a fost și este, ca de fiecare dată, la înălțime în ceea ce privește lupta cu pandemia de coronavirus la nivelul întregului județ. Cinste blăjenilor care au înțeles să facă sacrificii pentru ca județul Alba să fie unul dintre județele cu cele mai bune rezultate în prevenirea și tratarea cazurilor de COVID-19!